Work in Progress: Moederdagcadeautje – deel 3 – het croppen van de foto’s

Hallo allemaal!

Welkom bij het derde deel van mijn tutorial over het maken van een scrapalbum!

Dit keer laat ik zien hoe ik de foto’s in deze Moederdagcadeautjes heb verwerkt; oftewel gecropt.

In mijn vorige bericht liet ik zien hoe ik de pagina’s heb gemaakt. Daar had ik nog aardig wat restpapier van over en deze heb ik gebruikt voor het croppen van de foto’s. In deze albums heb ik ervoor gekozen de foto’s in het formaat 10 x 15 cm te laten en daar omheen een fotoframe te maken.

Stap 1: plak de foto op je pagina. Ik heb tacky glue (Action) gebruikt, welke ik in een klein doseerflesje heb staan. Zo gebruik je minder lijm, waarmee dus minder vlekken en je doet lekker lang met je flesje lijm! 😀

Om het fotoframe te maken, heb ik gebruik gemaakt van het Frame Punch Board van We R Memory Keepers. Ik ben groot fan van dit Amerikaanse merk; ze hebben heel veel leuke en handige apparaten op de markt waarmee je de gaafste dingen kunt maken! Ideaal voor een scrapper als ik!

Ik heb het papier op maat gesneden (10 x 15 cm). Daarna heb ik een proefje gedraaid welke maat rand ik om de foto heen wilde. Dit bepaal je met het Frame Punch Board. Daarna pons je 4 vakjes in je papier.

 

Vervolgens snij je m.b.v. het Frame Punch Board het randje los. Helaas gaat het mesje niet altijd recht (op de 1 of andere manier pons je niet altijd recht…. ik vermoed dat dit komt doordat je papiertje ook niet helemaal kaarsrecht is) en krijg je dus extra randjes in je randje. Dit snij ik handmatig met een snijmesje eraf.

Daarna heb ik met een randponsje de hoekjes rond geponst. Dit vind ik een mooi effect hebben. Vervolgens heb ik met 3D-foamtape de randen beplakt. Zo komen de frames mooi omhoog op de pagina; dit geeft een heel leuk effect!

Lekker plakken met het 3D-foam tape!

 

Bij dit frame werkte ik nog met stukjes tape. Dit duurde me te lang met ruim 40 frames, dus ben ik later overgestapt op het geheel beplakken en wat knippen om het passend te maken. Dat ging veel sneller! 😉

 

En zo ziet het er dan uit: een vrolijk frame om de foto heen. Mijn dochtertje heb ik afgeschermd 😉

 

De foto zit al op de pagina, dan hoef je alleen het frame er nog op te plakken en je foto is gecropt! Door het gebruik van verschillende restjes designpapier, krijg je een speels effect op je pagina. Wat er nu nog rest, is het pimpen van de pagina. Ik gebruik hier graag bijvoorbeeld leuke tekststempeltjes voor, die ik ook op plak met het foamtape. Ook kies ik graag voor houten ornamentjes of bloemen of andere ornamenten die bij de foto passen. Hierover binnenkort meer!

In mijn volgende bericht laat ik zien, hoe ik de kaft maak.

Leuk dat je langs bent geweest en graag tot de volgende keer!

Veel Freubelliefs,

Sabrina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *