Cupcakes voor Kids: Peppa Pig

Hallo allemaal!

Dit is het eerste berichtje op mijn “Cupcakes voor Kids-“blog. Ik heb afgelopen jaar meerdere berichten geschreven over de dingen die ik maak voor Cupcakes voor Kids, deze zijn terug te vinden op mijn oude blog.

Wat is Cupcakes voor Kids? Dit is een project, gerund door 5 vrijwillige dames, met maar 1 doel: alle kinderen in Nederland verdienen een échte verjaardag, met alles erop en eraan, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Wij proberen dit toch mogelijk te maken, in onze regio van de gemeente Zuidplas in Zuid-Holland. We zijn nu dik een half jaar bezig en we hebben al bijna 50 kinderen mogen verblijden met 1 van onze 3 pakketten, die iedere maand worden uitgeloot. Wat begon met een pakket met 6 cupcakejes, werd aangevuld met een verjaardagskaart, een verjaardagstasje (met wat lekkers en een klein cadeautje) en een heus cadeau! De cadeautjes bestaan uit speelgoed, die wij geschonken hebben gekregen van mensen uit onze regio die ons project een warm hart toedragen. De cupcakes worden ook gebakken met geschonken ingrediënten. En een paar keer per jaar houden wij onze inzamelingsacties, om wat extra geld op te halen, wat wij vervolgens gebruiken om de pakketten volledig te kunnen afleveren. Denk hierbij aan materialen voor de cupcakes en de kaarten en de tasjes; wij kopen hier nooit speelgoed voor!

Als je meer wilt weten, kijk dan eens op onze of stuur mij maar een mailtje. Dan krijg je zo snel mogelijk de meeste informatie over dit geweldige project, wat iedere maand nog steeds blijft groeien. En hier zijn wij reuze trots op!

Dan nu over naar het projectje wat ik deze keer heb mogen helpen maken:

Vorig weekend werd Samantha 4 jaar en zij is helemaal verzot op Peppa Pig. Zij kreeg het zogeheten “Cakes voor Kids-pakket”. Dit keer mocht ik de kaart én het tasje maken. Audrey heeft voor de prachtige taart gezorgd (bij het “Cakes voor Kids-pakket” kan er gekozen worden tussen een taart of cupcakejes).

14192787_1073919866055734_2222034629805303332_n

Voor de kaart heb ik gebruik gemaakt van roze basiskarton (15×30) en deze heb ik beplakt met een vel papier die ik ooit heb gekocht bij het Kruidvat. Het plaatje van Peppa Pig heb ik van internet afgehaald en via Word afgedrukt. De roosjes en blaadjes zijn gemaakt met mallen van Marianne Design en Noor! Design (de nummers weet ik even niet, aangezien ik deze van mijn moeder heb geleend haha). De roosjes heb ik bewerkt met een beetje roze Stazon-inkt. De vierkante roze achtergrond van het plaatje heb ik gemaakt met een blauwe vierkante mal van Noor!-Design (deze is uitgesneden en ge-embossed: nummer van de mal is 6002/0257). Het design-papier achter Peppa is van Action; het logo van Peppa Pig heb ik ook van internet afgehaald, uitgeknipt en met 3D-kit op de kaart geplakt. Het vlaggetje met de tekst “Hoera” heb ik gemaakt met de snijmal 6002/0277 van Noor!-Design (1 keer op basispapier uitstansen, dan op designpapier uitstansen, deze vlaggetjes uitknippen en weer op het basispapier-vlaggetje plakken. Hiervoor heb ik eerst dubbelzijdig tape achterop het designpapier geplakt, voor ik het ging uitsnijden; dat is heel handig met weer opplakken!). De letters heb ik uitgestanst met de mal 6002/0139 (ik heb strookjes gemaakt, welke beplakt zijn met dubbelzijdig tape en deze gebruikt om de letters uit te stansen).

20160902_123505

Het tasje heb ik gemaakt met de mal van Dutch Doobadoo (470.713.007). Deze heb ik uitgetekend op roze basis papier, het basispapier beplakt op een vel designpapier van een blok van de Action en deze uitgeknipt. De plaatjes zijn dezelfde plaatjes als op de kaart en de letters zijn dezelfde letters die ik ook op de kaart heb gebruikt. De roze bloemen op de zijkant zijn gemaakt met een mal van Kreaxion. Hier heb ik een flinke voorraad vna liggen, dus deze zul je nog wel vaker tegenkomen op mijn projectjes.

20160902_123532  20160902_123702 20160902_123628   20160902_123645

In het tasje zit een kleurplaat en snoepjes. Een lekkere extra traktatie voor de jarige Samantha! We hebben begrepen dat Samantha een erg leuke dag heeft gehad.

Binnenkort heb ik nog een kaart om te laten zien, die ik ook heb gemaakt voor Cupcakes voor Kids.

Graag tot dan!

Veel freubelliefs,

Sabrina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *