maandag 25 maart 2024

Boekenplank

 

 Goedemorgen allemaal,

Na een poosje afwezigheid ben ik er weer, weer eens een blog van mij Sannie dus.

Ik heb voor de verjaardag van een vriendin een boekenplank gemaakt, ik zag dit idee voorbij komen op Pinterest en dacht die kan ik leuk verkimyaen (nieuw werkwoord hahaha).

De boekensteunen, gemaakt van harde kraftdoosjes, bieden voldoende ruimte om leuke cadeautjes in te stoppen.

Ik heb voor dit project een papiertje van Craft o Clock gebruikt "Forever Blue" helemaal mijn ding maar ook dat van mijn vriendin!

De boekenplank heb ik gemaakt van een aantal stukken stukken grijsboard, die heb ik op elkaar geplakt totdat het voor mijn gevoel de juiste hoogte had, onder de boekenplank plakte ik grote houten kralen.

De boekenplank bestaat uit 2 harde kraftdoosjes, hierin plakte ik een rug van grijsboard zodat het echt een soort van steunen worden, tussen de steunen in een album, dit is het album van de DoeDag van januari, ik heb het instructie filmpje voor het album opgenomen en had dus nog een basis liggen die ik hier prima voor kon gebruiken!

Aan de rug van het album bevestigde ik een bronzen fastener, hieraan wat bronzen ketting met bedeltjes eraan, dit heb ik voor de eerste keer geprobeerd en is best gelukt naar mijn idee.

 

Zoals ik al zei is er in de doosjes genoeg ruimte om een aantal leuke te cadeautjes stoppen.

 

Ik gaf een aantal cadeautjes, een pp zakje met bodem met daarin een doosje zeepblaadjes, ik maakte zelf met de zutter een notitieblokje en van een penseelzakje maakte ik een verpakking voor een bijbehorend pen en potlood, in een pergamijnzakje stopte ik wat leuke paperclips en in een ander kleiner pergamijnzakje zit een leuke sleutelhanger.
Dan nog een bakje met rasp en amberblokje dit deed ik in een organza zakje en als laatste een envelopje met daarin een cadeaubon, hierop de leuke stempeltekst "met deze enveloppe kan je naar je favoriete shop" deze is van Craft Emotions.


Het album heb ik op de voorkant rustig gehouden, het sluit doormiddel van een bulldog klem en ik plakte er een bloem met stamper op, deze kleur paste perfect bij het papier!



Het album is in de basis gemaakt van kraft papier en met vlakke zakken maakte ik in het midden een harmonica deze sluit met het leuke amelie lint, hierdoor krijg je 4 pagina's die je aan 2 kanten kan beplakken. Op de zijflappen maakte ik van penseelzakjes pockets, op de ene plakte ik een waxseal en op de andere een leuke sticker, in de pockets eco brown labels.




Op de harmonica maakte ik aan de ene kant zijpockets en aan de andere kant langs de onderkant pockets, deze maakte ik allemaal van de resten van de vlakke zakken.
In de pocket diverse inserts waarop ik wat teksten stempelde, ik gebruikte ook diverse stansen van Gummiapan.

Zo dat was mijn blog weer na een lange tijd, ik hoop dat jullie het leuk vinden en ben natuurlijk erg benieuwd wat jullie ervan vinden!

Lieve groetjes,

maandag 18 maart 2024

Clipboard

 Goedemorgen!

Deze week weer een blog van mij en ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Zelf ben ik erg tevreden en trots op het resultaat.

Bij ons in het dorp heb je een brocante winkel en zo af en toe snuffel ik daar graag eens rond. Daar vond ik een oude Burda (magazine met patronen om zelf kleding te maken) uit mijn geboorte jaar, dus dat was extra leuk. Het ging mij voornamelijk om het patroon papier wat er in zat. Dat heb ik bij mijn project als basis gebruikt. 

Tijdens de laatste Kimya Doedag vond ik, toen ik heerlijk door de winkel struinde, een leuk clipboard van mdf. Ik wist meteen dat ik hier mee aan de slag wilde gaan en de ideeën stroomden al vrij snel door mijn hoofd. In combinatie met het patronenpapier uit de Burda en het mooie (wat oudere) designpapier Vintage Beauty van Craft O'Clock was de basis al snel gelegd. Misschien kwam de inspiratie wel van het feit dat mijn moeder vroeger een stoffenwinkel heeft gehad, dus ik ben opgegroeid tussen de stoffen, patronen, linten en fournituren. 

Zoals gezegd is de basis een clipboard bekleed met het patroon papier uit de oude Burda. De randen heb ik geinkt met Distress inkt Walnut Stain. De zakjes onder de clip zijn verschillende maten vlakke zakken. Hier heb ik de set junk journal vintage beauty bij gebruikt, zowel het papier als de afbeeldingen die je kunt uitknippen. Het kleine paspopje is van Gummiapan. Die heb ik versierd met lint uit eigen voorraad. Het plankje waar de spulletjes op staan is gemaakt van dik greyboard wat ik donkerbruin heb geverfd.


De clip was origineel zilver en deze heb ik met verf bewerkt zodat je een wat verweerde look krijgt. Het brons heb ik ook bewerkt met de verf, dan krijg je een extra leuk effect als de ondergrond al brons is.


De klosjes heb ik met water verdunde bruine verf geschilderd en daarna droog gedept met keukenpapier, zo kreeg je een mooie oude hout look. Daarna heb ik er lint om heen gewikkeld. Daarna er een veiligheidsspeld uit eigen voorraad erin geprikt.


Het glazen flesje links heb ik gevuld met kralen uit eigen voorraad en bewerkt met foundry wax in de kleur statue. Het flesje rechts is gevuld met roze kralen en ook bewerkt met de foundry wax..



Aan de achterkant van het clipboard heb ik een soort van bakje gemaakt van cardstock met daarin een album van verschillende maten zakjes. Hier ik ook het papier junk journal vintage beauty bij gebruikt. Ik wilde het bakje zo maken dat het album er goed zou inpassen en dat het je het ook leuk kunt neerzetten. En dat is gelukkig gelukt! 


Het album heb ik ingebonden met mijn Zutter die stond te verstoffen. Ik was het ook een beetje verleerd aangezien de gaten niet helemaal goed zitten, maar dat heb ik mooi beetje kunnen verbloemen met leuk lint. De paspop heb ik gestanst uit eigen voorraad en leuk aangekleed. Ik heb het gestanst uit greyboard en geschilderd met donkerbruine verf, beetje opgeleukt met gouden wax. Verder een quote erbij geplakt.






Dit was mijn blog voor deze keer, hopelijk heeft het kunnen inspireren om zelf lekker aan de slag te gaan. Laat weten wat jullie ervan vinden en tot de volgende :)

💓-groet Ilona

maandag 11 maart 2024

Toolbox

 Goedemorgen allemaal,

Welkom op deze maandagochtend met een nieuw blogbericht van mij, Jolanda. Leuk dat jullie allemaal weer komen kijken. Een aantal van jullie zullen mijn project wel herkennen van de DoeDag van afgelopen januari. Samen met Fredy heb ik voor het extra project gezorgd, superleuk om te doen. Dit keer hebben we een mannen- en een vrouwenversie bedacht. Vandaag laat ik jullie de mannenversie zien.

Het is een toolbox geworden. De basis is gemaakt van een grote blokbodemzak.
Voor de bekleding heb ik het prachtige papier van Mintay gebruikt Mr. Fix it en een zakje die-cuts voor de aankleding.

Op de bovenkant zitten 2 doosjes gemaakt van kraft en mica die aan de zijkant bevestigd zijn met kraft waarop bronzen tandwielen zijn geplakt en sluiten met een label en lint

In de doosjes zitten versierde labels samengebonden met een stukje jute koord
Het roesteffect heb ik gemaakt met roestpastazwarte gesso en oxide spray

De doosjes gaan in tegengestelde richting open.

Ook de middenstuk kan omhoog zodat je makkelijk het album eruit kan halen. De binnenkant heb ik beplakt met licht grijze cardstock

Het album is gemaakt van het afgesneden stuk van de blokbodemzak en versierd met de diecuts en wat bronzen tandwielen. De sluiting is gemaakt van een groot label.

De achterkant heb ik vrij simpel gehouden.

De linker- en rechterkant van het album zijn hetzelfde en om deze reden laat ik jullie alleen de linkerkant zien.
Van een vlakke zak zit er aan de rechterkant een pocket met een label

Van een penseelzak heb ik een flap gemaakt. 


 Onder de lange flap zit nog een flap gemaakt van een vlakke zak met daarin weer een label.

Het midden van het album is gemaakt van 2 vlakke zakken die vastzitten met buttons die ik zwart heb gemaakt met gesso.



Ik hoop dat jullie het een leuk project vinden en dat ik jullie heb kunnen inspireren.
Tot een volgende maandag.

Groetjes,
Jolanda 


















maandag 4 maart 2024

3D Slee

Goedemorgen, welkom terug op het blog van Kimya.

Ik laat deze keer de houten creatie van de 3D slee zien. Zo net na de kerstdagen moest ik me er wel even toe zetten om hier iets leuks van te maken. Alle kerstspullen waren natuurlijk al opgeborgen 😂.

Hij is wel tof geworden in de traditionele kleuren, al zeg ik het zelf. Blijkbaar vond een aantal van jullie dat ook, want op de CreaDays-beurs in Zaandam was hij al snel uitverkocht. 


Ik heb eerst het pakketje uitgepakt en de onderdelen bij elkaar gelegd, dat wijst zich eigenlijk vanzelf. Je kunt dan goed zien welke delen je in welke kleur wilt verven. Ik ben begonnen met de sterren te verven met witte acrylverf. Meteen in de juiste kleur zonder onderlaag. 


Daarna heb ik de overige gedeeltes in kleur geverfd, sommige dingen heb ik twee keer gedaan, omdat het dan toch beter gedekt was. Ook hier heb ik acrylverf gebruikt.



De sterren heb ik nog een glittertje gegeven met crystal drops.


Dan kan alles in elkaar gezet worden, ik had nog houtlijm uit mijn eigen voorraad, maar het kan ook met tacky glue.




 



Met hempcord heb ik aan de voorkant van de slee witte belletjes bevestigd. Aan de achterkant heb ik nog sterretjes geplakt. De witte sterren heb ik voorzien van parels en bloemetjes. Een bontje erin en klaar is mijn slee.

 

Dit was mijn blog voor deze keer, vind je hem leuk? Laat gerust een reactie achter. Tot de volgende keer. 

Liefs Fredy